tisdag 11 september 2012

Historia och senaste erfarenhet av Real Madrid

 Real Madrid fans kanske just nu kokas av ilska då deras hatade rivaler, FC Barcelona har haft en väl framgång på senaste tid men även Barca kan inte konkurrera inte med Real Madrid CF:s framgångsrika historia genom tiderna. De är faktiskt den mest framgångsrika klubben i historien inom spansk fotboll, och de röstades av FIFA som den mest framgångsrika klubben i världen under hela 1900-talet. Visst, det är mycket höga prestationer för en klubb och förväntningarna därefter är alltid höga på Real Madrid att fortsätta med dem. Det är en av anledningarna till varför Real Madrid biljetter är så efterfrågade.

Så hur kan en klubb röstas som den mest framgångsrika av alla i hela världen för ett helt sekel? Till att börja med var Real Madrid existens redan från början varit framgångrik efter att ha grundats år 1902. I sin historia har de vunnit totalt 31 La Liga titlar, medan de aldrig har förvisats från den översta nivån i La Liga i spansk fotboll. Förutom 31 ligatitlar, har de 18 Copa del Rey cup segrar, 8 spanska Super Cup titlar och de har vunnit ett rekord på hela 9 UEFA VM.
Real Madrid vann La Liga titlar 1932 och 1933, men det var verkligen på 1950 och 1960-talen när en period av exempellös framgång var att nöjas över. De vann fyra raka La Liga titlar från 1955-1958, efter det vann de åtta raka från 1961 till 1969! Det är den typ av prestation som skulle vara nästan omöjligt att duplicera idag.

På 1980-talet satte Real Madrid verkligen igång en historisk händelse som aldrig någonsin skett i global fotboll förut. Teamet som kallas La Quinta del Buitre vann fem raka La Liga titlar och två UEFA mästerskap, liksom många andra kupper, mästerskap och titlar tillsammans med det.

Vid början av 2000-talet hade Real Madrid en av de mest stjärnspäckade patrullerna genom tiderna. Detta team har smeknamnet som Los Galacticos laget, och presenterade David Beckham, Ronaldo, Zinedine Zidane från Frankrike och mångårige stjärna och all-time Madrid målgöringsledaren, Raul. Laget kunde ta hem La Liga mästerskapet 2003 och UEFA trofén 2002. Men efter det har de inte levt upp till sina höga förväntningar och det tog flera år att vinna en annan stor titel.

Det finns inget lag som helst i världen med en mer härlig historia och ärofyllda meriter än Real Madrid. Röstad som den mest framgångsrika klubben på 1900-talet av FIFA säger allt, och den traditionen är starkare än någonsin i dag med artister som Ronaldo på laget. Konkurrensen med FC Barcelona är hårdare än någonsin, och det ger motivation till teamet att fortsätta spela. Deras fans har samma motivation och hejar hårdare än någonsin. Om du vill se vad klubben kan göra i det andra året av José Mourinhos styre, beställ Real Madrid biljetter i förväg och var säker på att få se matcherna du sent kommer att glömma!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar