tisdag 11 september 2012

Besök Rom för den Perfekta Semestern

Känd som den eviga staden. Rom är ett perfekt resmål för en romantisk semester eller kanske en smekmånad. Staden erbjuder ett brett utbud av aktiviteter för dem som älskar att återuppväcka romantik. Till exempel, varför inte låta sig ta en rundtur på häst och vagn, rida genom gatorna i Rom, stanna endast för att njuta av några afrodisiak framkallande godsaker, såsom läckra handgjorda chokladpraliner. När solen gått ner, varför inte unna er en uppvaktad middag med levande ljus längs den berömda Tibern. Som huvudstad i Italien, har Rom så mycket att erbjuda ett par som är ute efter att göra sin semester i staden till något alldeles speciellt.

Men Rom har många andra härliga saker att erbjuda så väl som romantik. Fylld till brädden med historia och religion, och spektakulära påminnelser om ett oerhört kraftfull romerskt riket, kan Rom vara den perfekta platsen om du vill ta din familj bort för en lektion i europeiska kulturer. Du kan hänföra dina nära och kära genom att besöka Vatikanstaten, hem för påven och utforska underverk i museum medan du är där. Ett annat ställe som måste besökas, rent wow-faktor mässigt är Colosseum, du och dina nära och kära kommer att vara mycket i förundran när man tittar på dess fantastiska konstruktion. Historien lär oss att, för att behaga och underhålla allmänheten, brukade gamla kejsare hålla en mängd olika spel i Colosseum. Mer känt var det att hålla skandalöst vildsinta bråk till döden mellan gladiatorer och ibland mellan gladiatorer och vilda exotiska djur. Det magnifika Colosseum som finns måste besökas under alla resor till Rom.

Resor till Rom är också bra idéer för kvinnor och mansgrupper. Tillexempel kan svensexors aktiviteter vara allt från den mer konventionella (t.ex. go-kart, fyrhjuling och tävlingsskytte) till specialiserad alkoholbaserad verksamhet, inklusive öl turer och vinprovning. För möhippor kan aktiviteter vara välbefinnande dagar, eftermiddagstebjudningar och de otroliga shoppingmöjligheterna. Förutom att fyllas med en mängd underhållande aktiviteter för din grupp, är Rom också hem för hundratals trendiga barer som kan se till att hålla din natt livfull längre.

Men inga resor till Rom kan vara komplett utan att uppleva äkta italiensk mat, utan tvekan den bästa maten i världen. Känd för sitt enorma utbud av restauranger och pizzerior (över 1.000), erbjuder Rom ett stort förråd av nylagad mat, varierat från skaldjur till pasta och från saftigt kött till internationella rätter. Och naturligtvis, vem kan glömma de berömda italienska desserterna. För dem som gillar att prova på nya saker, varför inte kliva in i ett lokalt café och be om en del av en tiramisu kaka. Men för dem som brukar hålla sig till vad de vet, finns något som talar för sig, gelato (italiensk glass). När det gäller mat i Rom, finns det något för alla, även den mest kräsna av oss.


studieresor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar